Mærkesager

Jeg har en række mærkesager, som jeg gør alt for at få med i de politiske beslutninger.

Læs mere om dem her.

Vi mærker alle, at priserne på energi og fødevarer stiger. At hverdagen bliver dyrere. Det er en politisk kerneopgave at sikre, at vi kommer godt ud på den anden side. Hvor vi alle bidrager, og vi holder hånden under dem, der har mest brug for det.

Rigtig mange bliver ramt af sygdomme som stress, angst og depression. Og hver tredje dansker får i løbet af sit liv en psykiatrisk diagnose. Alligevel er psykisk sygdom ikke sidestillet med fysisk sygdom. Det går ikke. Det må ikke vælte hverdagen, at man får ondt indeni. Den hverdag er vigtig for mig.

Vi uddanner skævt. Vi mangler pædagoger, SOSUer og sygeplejersker, der holder tandhjulene i vores velfærdssamfund i gang. Og vi mangler håndværkere, der skal bygge fremtidens Danmark. Vi skal uddanne den arbejdskraft, som vores samfund har brug for. Og vi skal sikre, at vi får alle med.

Klimakampen skal vindes. Vi skal mindske vores klimaaftryk. Og som samfund skal vi reducere vores CO2-udledning og sætte turbo på den grønne omstilling. Vores produktion skal år for år være mindre sort, hvor vi sikrer fremtidens hverdag med grønne arbejdspladser. Den hverdag er vigtig for mig.